Laman Coretan Zaidi Razali.. » review


Fuhyoo….ada radio online rupanya sekarang ye. Baru aku tau…

hey,aku bukan baru “celik” tau pasal radio online ini, aku lama dah tau pasal boleh dengar radio melalui online. Tapi ungkapan “fuhyoo” tu pasal baru aku tau yang adanya satu channel FM baru dan unik di Malaysia ni. Ini bukan channel biasa yang korang boleh dengar walaupun kat corong-corong radio klasik korang. ini lain dari yang lain maaa…apa yang lainnya? Nanti aku beritahulah apa yang lainnya channel nih. Mula mula sekali aku nak gitau nama channel tu adalah Klik sini untuk baca keseluruhan coretan ini »

Posted January 30th, 2010 by edyanie 1 Comment »



Kali ini, saya ambil keputusan untuk mereview lagi tentang isi kandungan bagi sebuah Majalah online “payfree”(ataupun bermaksud jenis berbayar tapi diberikan percuma) iaitu Majalah IM. Nampaknya Pencipta Majalah ini masih mengotakan janji mereka walaupun semakin lama majalah ini dihasilkan, semakin banyak rahsia-rahsia besar tentang dunia perniagaan internet dibongkar. Jujur saya katakan jika saya yang lancarkan Majalah ini, kemungkinan besar selepas masuk edisi ke 12 ini, saya akan mengenakan caj tetapi dalam kadar yang rendah. Ini kerana Info dalam Majalah ini bukan picisan semata-mata, kerana ia memberi gambaran jelas terutama pada mereka yang baru bertapak dalam dunia perniagaan dan penjanaan wang di internet. Penulis-penulis yang terlibat dalam majalah ini pun bukan calang-calang orangnya. Hanya penulis yang “cakap serupa bikin” sahaja yang menyumbang idea. Mereka berkongsi idea mereka berdasarkan pengalaman dan ilmu mereka sendiri, bukan setakat ambil idea orang, tapi penulis sendiri belum berjaya melaksanakan ideanya itu.

Ok, tadi tu review umum sahaja, dan kali ini saya fokuskan pada review Klik sini untuk baca keseluruhan coretan ini »

Posted April 2nd, 2009 by edyanie 1 Comment »



Ya, itulah review ikhlas dari saya untuk mereka yang telah menghasilkan Majalah IM yang pertama di Malaysia. Berdasarkan pandangan saya setelah membaca kesemua majalah IM, saya merasakan ilmu yang dikongsikan dalam Majalah itu sangat unik dan sepatutnya boleh “dijual”, tetapi pemilik Majalah IM membuat keputusan untuk memberikan secara percuma kepada sesiapa sahaja yang mahukannya.

Bagi saya, mereka-mereka yang terlibat dalam penghasilan Majalah IM adalah mereka yang sebenarnya ingin menyumbang kepada perkembangan perniagaan internet yang positif di Malaysia. Mereka ingin menjalankan tanggungjawab sosial mereka kepada masyarakat Malaysia yang mana mereka sebenarnya bermatlamat untuk “membersihkan” nama dunia internet yang telah dianggap oleh negatif oleh sebahagian besar rakyat Malaysia terutama yang melibatkan pencarian wang. Ini kerana dunia internet hanya dikenali oleh ramai rakyat malaysia sebagai tempat pencarian wang melalui skim skim cepat kaya yang wujud pada tahun-tahun yang lepas sehingga menyebabkan ia mengaburkan pandangan orang ramai terhadap peluang jana wang sebenar diinternet. Jadi, Dengan penyebaran “Produk kualiti setaraf berbayar tetapi percuma”  secara percuma, maka semakin ramai Klik sini untuk baca keseluruhan coretan ini »

Posted March 7th, 2009 by edyanie 6 Comments »