Laman Coretan Zaidi Razali.. » Blog Archive » Boikot barangan Israel Laknat : tugas kita semua…


Tugas boikot barangan israel laknat ini perlu dilaksanakan oleh semua manusia yang beragama islam, tidak kiralah sama ada berlainan mazhab, kefahaman, baik atau jahat, asalkan diri anda seorang islam, maka anda mesti berusaha menjayakan kempen boikot barangan israel laknat ini. caranya banyak. antaranya dengan menggunakan facebook anda. aku yakin majoriti rakyat malaysia yang biasa dengan internet sudah memiliki sekurang-kurang satu akaun facebook. jadi, anda boleh gunakan “status” anda sebagai usaha untuk menjayakan kempen tersebut.untuk maklumat lanjut, boleh layari laman web dibawah:

http://kempenboikot.blogspot.com

itu dari segi penyebaran kempen, dari segi pelaksanaan pula bagaimana? cuba kesan apakah produk israel yang telah anda gunakan setiap hari, kemudian cubalah berusaha bersungguh-sungguh untuk tidak membelinya lagi dan mencari produk pengganti yang yang sesuai kerana sudah terlalu banyak produk pengganti sepertiĀ  produk tempatan dipasaran sekarang. sekiranya produk tersebut tiada pengganti dan kena jugak pakai, itu tiada masalah tetapi dalam hati hendaklah tidak rasa redha menggunakan produk tersebut dan berdoa semoga akan wujud produk pengganti bukan israel dimasa depan.

Dengan sedikit usaha anda ini, insyaallah kesannya akan kelihatan jelas dalam jangka masa panjang. inilah usaha kita sebagai umat islam yang sayangkan agama islam dan juga saudara kita di palestin. Sokonglah kempen boikot barangan Israel LAKNAT seumur hidup anda!!

Posted June 2nd, 2010 by edyanie 2 Comments » This entry was posted on Wednesday, June 2nd, 2010 at 12:30 pm and is filed under umum. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Boikot barangan Israel Laknat : tugas kita semua…”

  1. Shahrul Says:

    Mana produk yg ada alternatif, terutama produk2 makanan byk pilihan berbanding produk Israel. Milo, Nestle, Coca Cola, KFC, Mc D boleh di elakkan sbb dh ada alternatif spt Radix Koko, Kopi Radix, RFC.

    Produk teknologi kita terpaksa gunakan lg.

  2. edyanie Says:

    shahrul: betul lah tuh..harap lebih banyak produk alternatif dapat diwujudkan. terserah pada mereka yang berada dalam bidang pembuatan untuk berusaha mewujudkan produk2 tersebut.

Nak Komen? mesti la boleh,. isikan pada ruangan dibawah ini ya..

Spam Protection by WP-SpamFree